Nasterea interpretata diferit in diferte tari!!!



Desi peste tot nasterea produce fericirea imensa si reprezinta ceva divin, in diferite tari ale lumii diferit se interpreteaza acest fenomen minunat!


Am descoperit unele obiceiuri frumoase, altele interesante, unele pur si simplu amuzante - pe care le las aici sa te mai distrez.

Olanda

Majoritatea femeilor gravide din Olanda nu obisnuiesc sa apeleze la serviciile unui medic obstetrician, dar accepta sfaturile moaselor, care le supravegheaza pe toata perioada sarcinii. Un alt aspect interesant este faptul ca femeile pot hotari daca sa nasca acasa sau la spital, iar multe dintre acestea opteaza, culmea!, pentru prima varianta.

Toate viitoarele mame beneficiaza de asa numita kraampakket, o trusa care cuprinde toate cele necesare pentru o nastere la domiciliu. Chiar daca exista si femei care vor sa nasca la spital, asta nu inseamna ca ele vor beneficia, in mod obligatoriu, de anestezia epidurala.

Aceasta se administreaza doar daca este prescrisa de medic. Exista chiar si o gluma care circula in Olanda pe seama anesteziei epidurale, intitulata, cat se poate de sugestiv, „injectia de la 9 la 17“. Daca mama naste fara complicatii, ea este libera sa plece acasa cu bebelusul la doar doua ore de la nastere.

Persoanele care si-au facut asigurare beneficiaza si de asistenta medicala gratuita: o persoana vine in fiecare zi acasa, timp de o saptamana. Ea nu se ingrijeste doar de copil, ci si de casa, face curatenie, si gateste si ii invata pe parinti cum sa aiba grija de cel mic.

Japonia
Spre deosebire de Olanda, in Japonia femeile nasc doar la spital, insa fara calmante. Se considera ca aducerea pe lume a unui copil reprezinta un soi de test pe care femeia trebuie sa-l treaca in devenirea ei ca mama.

Aceasta credinta, veche de sute de ani, continua sa persiste, in ciuda metodelor moderne folosite pentru reducerea durerii. La nastere, tatii pot asista doar daca au urmat, alaturi de viitoarele mamici, cursuri prenatale.

Exista un obicei local conform caruia mamele si bebelusii stau in prima luna la parintii femeii. Se zice ca proaspata mama trebuie sa stea in pat cu bebelusul ei timp de 21 de zile, vreme in care parintii fetei au grija de cei doi.

Germania
Interesant este faptul ca in Germania exista o lista a „numelor acceptate“ pentru copii, o lista pe care parintii o pot consulta in momentul in care vor sa se hotarasca asupra numelui celui mic. In cazul in care ei isi doresc un nume neobisnuit, trebuie sa-si justifice hotararea.

Se pare ca aceasta politica guvernamentala a fost gandita sa actioneze in interesul copilului, pentru ca acesta sa nu ajunga in postura de a fi ridiculizat din cauza unui nume din afara listei, deci neobisnuit.

Brazilia
Aici, viitoarele mame sunt tratate ca adevarate printese. Odata ajunsi acasa, mamica si bebelusul sunt vizitati de numerosi oaspeti, care aduc daruri.

Ei primesc, la randul lor, cadouri, de obicei obiecte de dimensiuni reduse - o sticla de parfum sau dulcuri - cu un mesaj din partea celui mic care le multumeste pentru vizita.

Belgia
O practica asemanatoare se intalneste si in Belgia, acolo unde vizitatorii veniti la maternitate (mamele stau in spital in jur de cinci zile) aduc daruri si primesc inapoi un pachet numit suikerbonen care contine fie migdale, fie delicioase sortimente de ciocolata.

Turcia
Celebrele petreceri de „baby showers“ pe care le-am tot vazut in filmele straine sunt amanate in Turcia pana dupa ce bebelusul se naste. Acasa, mamica si bebelusul primesc oaspeti care sunt serviti cu o bautura speciala - lohusa serbeti.

La scurt timp de la nastere, cand mama se simte mai bine, porneste spre casele celor care i-au trecut pragul. Aici va primi batiste, fie cu un ou in interior - pentru un copil sanatos - , fie cu dulciuri - pentru un copil bun, prietenos.

Comments

Popular posts from this blog

La Mulți ani, Fiul meu drag!

Saptamana 23...N-ai scris demult, dna Danielean!

Azi se face o lunisoara!!!